Férové ceny za dodání
Více než 5000 spokojených instalatérů
Odborné vědomosti a webináře
Hotline +420 603 421 991
A-Z Water Inverter
A-Z Water Inverter
A-Z Water Inverter
A-Z Water Inverter
A-Z Water Inverter

A-Z Water Inverter

  • A-Z Traders
  • 10678

Ceny se zobrazují pouze pro registrované zákazníky.

Střídač pro ohřev vody A-Z Water Inverter A-Z Water Inverter je technické... více
Topný výkon: 3,6 kW
Rozměr: 138 x 140 x 23 v mm (VxŠxH)
Záruka: 2 let

Střídač pro ohřev vody A-Z Water Inverter


A-Z Water Inverter je technické řešení pro ohřev teplé vody přímo ze solárních panelů bez nutnosti velké, drahé technologie. Zařízení podle nastaveného režimu napájí přímo bojler z produkce solárních panelů bez zbytečných ztrát. V praxi je optimální kombinace čtyř až pěti panelů o výkonu 450-550 W na panel s bojlerem na 230 V. S ohledem na univerzálnost použití je výstupní napětí střídavé o frekvenci sítě, tím odpadá nutnost použití speciálních bojlerů pro stejnosměrné napájení. Jednotka je koncipována pro vstupní napětí 120 až 400 V DC s ohledem na provozní napětí topné patrony bojleru.

K jednotce je dodáváno tepelné čidlo, díky němuž jde nastavit konečnou teplotu pro nahřívání z FVE nebo HDO, podle režimu funkce. Střídač má tři funkce: ohřev pouze z FVE, ohřev ze sítě a AUTO – automatické přepínání mezi FV a sítí s prioritou FV ohřevu. Produkt je navržen i vyroben v České republice.

Vlastnosti produktu A-Z Water Inverter

  • Vstupní napětí DC: 100-400 V
  • Maximální proud: 16 A
  • Maximální příkon topné patrony: 3600 W
  • Rozsah nastavení patrony: 30 až 70 °C, doporučujeme nastavit na 40 °C
  • Pracovní teplota jednotky: -10 až 45 °C
  • Stupeň ochrany: IP20
  • Počet MPPT: 1

POZOR! Nelze použít u tzv. SMART bojlerů, které mají řídící elektroniku (digitální displej)

Zařízení se připojuje na stávající 1-fázový přívod k bojleru + DC vedení od panelů (u stávajících bojlerů). U nově instalovaných bojlerů připravte dle zvolené patrony (ideálně kabel CYKY-J 3x2,5) a jistič B16/1.

FAQ
 mehr

Může střídač fungovat bez připojení k síti?

Ano, střídač může fungovat i mimo síť v ostrovním režimu, ale výkon je v tom případě omezen pouze na výkon fotovoltaiky. Střídač má 3 režimy – FV (pouze fotovoltaika), SÍŤ (pouze elektřina ze sítě) a AUTO (kombinace FV a SÍTĚ s prioritou FV – maximální využití FV a ze sítě jen v případě nedostatku). 

Jak dlouhý je kabel s čidlem do bojleru?

Kabel je v základu dlouhý 3 metry a v případě nutnosti je možné ho prodloužit, nebo poptat verzi s delším kabelem.

Jak správně nastavit teplotu na AZ Water Invertoru?

Pomocí ovladače na AZ Water Invertoru vždy nastavujete nejnižší požadovanou teplotu vody v bojleru. V režimu AUTO bude tato teplota garantována i v případě, že fotovoltaika nevyrábí dostatek energie (střídač bere ze sítě). Na termostatu bojleru naopak nastavujete vždy nejvyšší teplotu vody v bojleru. 

Naši Energy:Experts pravidelně obnovují často kladené otázky. Přesto se může stát, že jsou výše uvedené informace zastaralé. Z tohoto důvodu nelze garantovat, že jsou uvedené informace stále aktuální. Budeme rádi, pokud nás upozorníte na chyby nebo již neaktuální obsah. Stačí nám zaslat e-mail na adresu dotazy@memodo.cz.

Příslušenství
Naposledy prohlíženo